Rototilt er nomineret for elektrisk stik ved World Demolition Awards

10-10-2023

Presse

news item image
Rototilt er nomineret til World Demolition Awards i kategorien "Innovation - Tools and Attachments" for deres elektriske stik Q14. Det elektriske stik øger pålideligheden i automatiske koblingssystemer. "Nogle gange ligger de største innovationer i de mindste detaljer", siger Hampus Jonsson, Business Area Manager hos Rototilt.

Det kan virke som en lille ting at fokusere på en elektrisk kontakt i en branche med så store maskiner. Men for Rototilt har forbedringen af stabiliteten af det elektriske stik Q14 haft stor indflydelse på elektronikken i automatiske koblingssystemer. Rototilt er nomineret ved World Demolition Awards for innovation inden for værktøj og fastgørelse for udviklingen af det elektriske stik Q14.

"Behovet for pålidelig elektrisk forbindelse mellem en gravemaskine og værktøj stiger i takt med, at teknologien udvikler sig", siger Hampus Jonsson, Business Area Manager. "Vi opdagede, at eksisterende elektriske løsninger, der tilsluttes automatisk, er for ustabile og forhindrer udvikling af nye værktøjer og tekniske løsninger. Det ville vi gerne lave om på."

Den elektriske kontakt er en forudsætning for et komplet system af hydraulik og elektronik i et automatisk redskabsfæste. Alt fra sikkerhedslåsen til styresystemet er afhængigt af et stabilt elektrisk stik. For Rototilt kunne eksisterende løsninger ikke klare de høje tryk, barske miljøer eller deres egne krav til forbindelseskvalitet.

"Takket være Q14 kan vi tilbyde et koblingssystem, der automatisk kan tilsluttes både hydraulik og elektronik", siger Jonsson. "Med flere ben og større kontaktflader har vi øget forbindelsens pålidelighed og muliggjort en højere datakapacitet. Det har et beskyttet design og er helt vandtæt i koblet position. Faktisk gør designet det selvrensende i koblingssekvensen."

World Demolition Awards afholdes i Toronto, Canada, og vinderne af hver kategori vil blive annonceret den 17. og 18. oktober. Rototilt er nomineret sammen med to andre virksomheder til denne pris, Mantovanibenne fra Italien og Rotar fra Holland.

"Vi er i godt selskab," siger Jonsson. "Det er en sand ære bare at blive nomineret og blive anerkendt for vores hårde arbejde med at udvikle Q14. Vi er glade for at se så positiv respons, både i vores egne feltforsøg og fra slutbrugerne. Denne nominering er endnu et bevis på det."